subtitle

whitespacer

 

Fashiondesigner Vivienne Westwood - I love you

20130918 /
Av många anledningar. Mest för att du är en miljöaktivist. Men också för att du är vild. Jag gillar vilda, lite galna kvinnor. Och det är inte för att jag är en själv (väl?).
Förra hösten, Vivienne, bar du din Climate Revolution tischa som jag drömmer om ibland om natten, och nu i veckan dansade Lily Cole en klimatdomedagsdans på din London Fashionweek-visning. 
Du är ett geni. 
Vissa hävdar att det är motsägelsefullt att en designer snackar miljö och miljöpolitik. De fattar ingenting. I själva verkar har miljörörelsen mycket att lära sig av modevärldens snabba förmåga att snappa upp, forma sig och utveckla koncept. Och samtidigt, är det någonstans som miljö ska snackas, så är det i den extremt konsumtionshetsiga modebranschen. 
Du är alltså ett geni.
Själv, appropå dans Vivienne, ska jag nog starta en Climate Club här i Stockholm. En dans utan Lily Cole, men likväl dans. För klimatet. Den skulle inte vara Under Bron, det har så äckliga toaletter där. Och mycket damm. Nej, det får bli på Berns istället. Politiker (unga, lite hippa,) som vill visa sina framfötter i miljöpolitiken kunde komma och visa upp sig i några minuter. Vi skulle ha fotografer där, då kommer de. 
På Stockholm Climate Club skulle jag och kompisar spela bra musik. Mycket house får det bli. Nordpolen kunde i och för sig komma, och spela live. Det skulle vara trevligt. Eller, alltså, jag och mina kompisar skulle inte spela bra musik, för jag kan inte DJa tyvärr. Det får bli kompisar som står för den biten. Fast i och för sig, för klimatet skulle jag kunna anstränga mig lite. Kanske lära mig. 
Ja, helt klart skulle jag kunna det. 
Vi får se hur jag gör. 
Hur som helst Vivienne - du är bjuden. Jag skriver upp dig på gästlistan. Jag skriver Viv, det funkar va?Inga kommentarer :

Skicka en kommentar