subtitle

whitespacer

 

Väder under kläder

20130919 /
Jag har en kappa i recyclad polyester. Jag köpte den på mummel mummel för flera år sedan. Nu för tiden underviker jag lågpriskedjor nästan helt.
Det är bra att recycla material dock, i detta fall troligtvis gamla PET-flaskor.
Det är bara det att skönheten liksom inte är så bra på att andas. Kappan alltså. Det blir en m-pip pip-g växthuseffekt därinne. Men jag tänker Aja, det är väl det som är meningen. Med växthuseffekten mot sin kropp blir man ständigt påmind om hur illavarslande det är ställt med klimatet.
    SVT har sammanställt mätdata som visar hur temperaturen har ökat på olika platser i landet de senaste 50 åren, från 1961 till 2011. Det är en tydlig ökning i temperaturen, men man säger i reportaget att dessa siffror (FYI!) inte är kopplade till växthuseffekten. Eftersom det FAKTISKT FINNS naturliga fluktationer i klimatet. Man säger däremot samtidigt att den svenska höjningen följer den motsvarande globala utvecklingen.
   Jag känner en svettdroppe bryta fram på ryggen utanför skolan när jag lämnar barnen. Det kan vara för att jag sprang i går kväll och att jag utanför skolan fick en sen eftersvettsreaktion som utlöstes av den närproducerade eko-yoghurtens-jag-åt-till-frukosts-45-minutersfördröjningseffekt på ämnesomsättningen.
Det kan också vara för jag bär recyclad polyeser.
Den som överlever nästa extremväderstorm kommer så småningom att bli varse. 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar