subtitle

whitespacer

 

Nu blir det spännande!

20131024 /
- Du är för engagerad, du kommer aldrig att få jobbet.
Så sa han.
Viiiiiiiiiiiiiist, tänkte jag självsäkert. Vem vill inte ha en engagerad person i sitt företag liksom.
Många vet jag nu.
För engagemang föder förändring. Och förändring kan vara läskigt.
   Ibland kostar det att vara engagerad, att agera från hjärtat. Men det ger mycket mer än det tar, och inte en enda dag i mitt yrkesliv har jag tänkt att det jag gör är meningslöst, vilket jag har märkt att många andra tänker vad gäller deras val av arbete. Nog om mig.
   I morgon släpper den kända hållbarhetsprofilen och författaren Per Grankvist boken Engagemang : Batman, Putnam och jag, och eftersom jag teamat upp med eliten medan rynkorna djupnat och skelettet sakta pulvriserats, så har WHOLE-bloggen den stora äran att lotta ut tre exemplar av boken - en dag innan boksläppet imorgon den 25:e! 
   Jag vet att du som läser är engagerad, jag vet att du förändrar, på nåt sätt. Och självklart vill du läsa den själv, för den är riktigt bra, men kanske vill du också ge bort en till en vän vars engagemang du vill väcka eller kanalisera, till din engagerade far på fars dag eller "bara" vara ute i god tid med årets bunt julklappar. Läs om den och beställ den här, var med i utlottningen såhär:
Ange i kommentarsfältet vad som engagerar dig. Kort och gott. Det kan vara valet av fika på jobbet, kemikaliefrågan, barns rättigheter, hundar eller HelloKittyplåster - vad som helst med andra ord.
   Jag kommer att beundra dig som sticker ut hakan och självsäkert vågar svara nåt rätt meningslöst i det här forumet, jag kommer att beundra dig som är med och driver den lite mer hållbara utvecklingen framåt. Ni är samtliga precis lika mycket värda i mina ögon, och det är precis just det, och det faktum att rådande världsordning faktiskt inte respekterar alla människor som lika, som engagerar och driver just mig.
Engagerar den här utlottningen dig? Då ska jag inte störa längre.
Fyll i kommentarsfältet.
#peace


13 kommentarer

 1. Beroende-sjukdomen, Gud, ekologisk mat och elbasister. /Marcus (vill vinna en bok som heter något med Batman)

  SvaraRadera
 2. När vuxna tittar bort och väjer för saker de borde se. Det engagerar - i att vara mer närvarande själv.

  SvaraRadera
 3. Människor som inte vill utvecklas och vuxna som inte lyssnar på sina barn. /Anna

  SvaraRadera
 4. Det som engagerar mig är att leva livet efter mina värderingar, att våga stå för min inre kompass som inte stämmer överens med dagens ideal om den perfekta högpresterande förnuftsstyrda duktiga flickan utan den som vågar gå på känslan. Känslan i vad som är rätt för mig. Jag engageras av att känna att jag har ett val, en frihet, väldigt få i världen har det men jag kan välja och jag väljer tiden och tiden med mina barn och mina nära. Tankarna på det får mig inte att bli lite smått engagerad utan jag brinner av engagemang och jag vill känna att jag styr vissa delar av mitt liv. I de delarna vill jag göra aktiva val som jag kan stå för. Hur får jag ut maximalt av mitt liv, efter hur jag vill leva, här och nu? Ibland kan det bli lite galet för stundtals vill jag bara bo i en koja i skogen och släppa alla måsten men so far har jag lite verklighetsförankring:) Jag engageras av hur jag ska lära mina barn detta, att inte göra allt de borde och måste utan göra vad de vill. Lite flummigt blev det men jag gillade verkligen din fråga Emelie. Puss Ulrika

  SvaraRadera
 5. The ocean, Lost, Jason Molina, that all children should have a chance in life, peace.

  SvaraRadera
 6. Skilsmässor och separationer engagerar mig. Och hur bra en separation och skilsmässa faktiskt kan bli trots att barn är involverade. Människor som visar att det går att separera med respekt, kärlek och ömhet tillsammans med sorgen och smärtan.

  SvaraRadera
 7. Oj vad engagerar mig inte?! Kemikaliefrågan och konsumtionsfrågan är ju givet då det är det hela min blogg bygger på men annars så är barnuppfostran och förskolan vs hemmamamman en sak och måste man verkligen välja mellan dessa? Går det att äta kakan och samtidigt ha den kvar? Detta är något engagerar mig och kan göra mig stundtals upprörd. :)

  #engagerad

  SvaraRadera
 8. Feminism och kampen för allas lika värde /Lena

  SvaraRadera
 9. Peter: Naturskyddsföreningen och att föra hållbarhetstänket vidare till mitt barn så att det finns en framtid för henne.

  SvaraRadera
 10. Jag vill vinna boken!!!
  Jag blir engagerad av sjuka idioter och fantastiska hjältar - du är en av de senare i mina ögon. Från Sanna

  SvaraRadera
 11. Människor som anstränger sig för att ta reda på vad som är rätt och för att göra rätt. Och människor som kämpar för sin och andras individualitet, frihet och lycka.

  SvaraRadera
 12. Jag vill engagera mig - i livet, i barnet, i miljön, i allt som är så viktigt för framtiden.. Men det blir inget förutom en ilsken själ och ett tungt hjärta - jag behöver lära mig hur..

  SvaraRadera
 13. Minimalism engagerar mig! Vilket de som läser vår blogg säkert noterat (www.minimalisterna.se). Och vad menar jag med minimalism?
  Jo, att skapa mer plats för det som verkligen är viktigt och betyder något för dig här i livet både fysiskt och mentalt.
  Att konsumera mindre, återvinna, rensa, sälja och skänka bort prylar, kläder etc som inte används men som någon annan kan ha glädje av, liksom andra aktiviteter som sparar naturresurser och inverkan på vår miljö. Detta engagerar mig och min sambo (Herr Minimalist)!

  SvaraRadera