subtitle

whitespacer

 

Det kom ett mail

20131105 /
"Kära bästa kusin i hela universum, 
(eller bara "Hej kusin", jag minns inte så noga) 
"kan du hjälpa mig med min miljöångest? En lunch?"
   Och så sågs vi igår. Lika härligt som alltid när vi ses. Jag ÄLSKAR verkligen mina kusiner. ÄLSKAR. Alla. På det där sättet man bara kan göra när man växt upp tillsammans. När man lekt sig till en relation.  
   Hur som helst, hon ville ha tips. På vad man ska välja och hur man ska tänka när man konsumerar om man vill leva mer hållbart. Undrade hur jag gör. Och jag tänker att ni redan vet hur jag gör och tänker, eftersom många av er är gamla Miljömammanfollowers, men det är klart ni inte gör om jag tänker ett varv till. Jag är ju svindålig på att dela med mig. Så nu kommer den; 
WHOLEismen - hur gör man
Tips ett (det blir ett om dagen):
Jag frågar mig kontinuerligt följande frågor: (OBS, det börjar djupt)
   1. Är det så här jag vill leva mitt liv och är jag den som jag VILL vara? Om inte, hur ser mitt drömliv ut och vem är den allra härligaste jag som jag älskar mest? Man kan välja preciiiiis vad som helst, det är det som är så fint i ett västerland. Men det är också här som många tror att de måste göra som grannen. Och den man själv älskar att vara är ju tyvärr inte nödvändigtvis den som ens man älskar mest. Så tokigt. Och här tänker jag att många av er vill göra saker som känns meningsfulla och bra, göra nån jävla skillnad och önskade att ni orkade engagera sig mer. Ahhhh, jag känner er bra va?  
   Anyway, det är först när man visualiserar och uttalar (för sig själv) vad man vill, som man kan ta sig dit. Hur ska man annars veta hur man ska gå?  
   Om man har svårt att se målbilden (*harkel*) så kan man visualisera och uttala hur man ska känna sig när man är där. 
   2. Har jag tid för mig själv och mina egna tankar? Om inte, hur ska jag ta mig mer tid till dem? 
   3. Umgås jag tillräckligt med mina barn? Om inte, hur ska jag ta mig mer tid till det? 
   4. Omger jag mig med människor som ger mig kraft och får mig att må bra? Om inte, hur ska jag ändra på det? 
   Allt börjar i huvudet. Allt fortsätter i handling. Om man ska konsumera och leva mer hållbart så måste man vara stark i huvudet och ofta stå emot, för än så länge är det inte "lätt". Men det är på väg, för den nya tiden är här. 
   #peace så länge. I morgon kommer tips två. Ett lite mer materialistiskt. 
   

1 kommentar

 1. Vi vill ha mål, mål, mål mera mål
  Och mål det kommer det att bli
  Vi vill ha mål, mål, mål flera mål
  Se upp nu attackerar vi

  Funkar på så mycket mer än fotboll ;) Tillsammans är vi starka!
  #peace

  SvaraRadera