subtitle

whitespacer

 

Tips 2

20131108 /
Ojdå, det blev lite stressigt där. Men nu så. WHOLEismen tips 2:
   Jag går upp fast jag inte vill. På morgonen alltså. Jag vaknar alltid med minst ett barn antingen över huvudet (Lin) eller på min kudde (Lin eller Juni). Jag vaknar i sängkläder som är tvättade utan sköljmedel och i ett sovrum som vi försöker städa en gång i veckan för att få bort allt damm, eftersom det samlar de skadliga kemikalierna som man har i sitt hem, oavsett hur man lever. 
   Jag går ner för trappan med alla i släptåg och svär i mitt inre över att de redan hunnit bråka om nåt eller skriker. Jag är något bitter. Jag försöker att tänka positiva tankar men det går åt helvete.
  Vi går ner och tänder lampor. Det kommer enbart vindel ur uttaget. 
   Vi äter och jag är glad igen. Frukosten består av nästan uteslutande ekologiska matvaror. Alla spiller, det bråkas. Jag svär i mitt inre för andra gången. 
   Vi borstar tänderna. Alla på en gång. Miljövänlig tandkräm, olika sorter till alla. Vi tvättar händerna, ekologisk tvål. Vi klär på oss men jag besparar er detaljerna. Det tar hundra år. Deras kläder är, liksom våra sängkläder, tvättade utan sköljmedel, i enbart fulla maskiner, eftersom till exempel ett bomullsplaggs största miljöpåverkan sker under vår egen användning, hemma.
   Så, morgonen är slut. Så även jag. Inga kommentarer :

Skicka en kommentar