subtitle

whitespacer

 

Request from a friend

20140124 /
På begäran. Som lät såhär:
kan du steppa upp bloggandet lite, kanske ett om dagen igen om man får be? Bara nått kort kan räcka. nån inspriation, nån bra låt, nån bra person, nått fakta?

Inspiration
Människor som arbetar med barn och vuxna som har funktionsnedsättningar. Som dagligen måste svära över att det är så svårt att hitta praktikplatser och sysselsättning för medmänniskor som faller utanför gängse normen. Som sliter och sliter för att fler än du och jag som klarar av att springa till ett tåg och köpa en take awaykaffe ska få en plats i ett samhälle som exkluderar mer än det inkluderar.
Fakta för företag: Att ta in en praktikant eller en anställd med särskilda behov kommer att berika er arbetsplats på ett sätt ni inte trodde var möjligt och få er alla att må otroligt bra.
Gör det av egoistiska skäl om du vill. Gör det för att dagligen få möta en människa med en helt annan världsbild än dig själv, vilket gör dig rik. Gör det för att se någon kämpa med att få på sig en jacka eller dra igen en dragkedja utan att trassla in sin tröja, vilket innebär att du går in på ditt möte och känner dig oövervinnelig enbart för att du själv skulle klarat av samma sak på två sekunder. Gör det för att få vara nära någon som blint tvingas lita på dig eftersom de troligtvis inte skulle klara sig om inte du var där. Ens i en kvart. Gör det för att den sång din praktikant plötsligt klämmer i med, vid extremt fel tillfälle, får din stiffa arbetskollega att ramla av stolen och kanske till och med dra på smilbanden och visa lite medmänsklighet för en gångs skull. Gör det för att den tillit den människan med särskilda behov nivå 5 känner till dig är så vacker så att skir vass i solnedgång vid en sjö en sensommarkväll i augusti ser ut som ihopgeggat kladdigt glasspapper i jämförelse.
Ordet tacksamhet kommer att få en annan innebörd.
Så även ordet kamp.
Och medmänsklighet.
Gör det för att aldrig behöva tänka vad fan håller jag på med EGENTLIGEN.
Er arbetsplats (där ni redan gör viktiga saker?) kommer att fyllas med mening ni trodde var bortom rimlig.
On top of everything else så kommer ni att lösa ett stort osynligt samhällsproblem. Integrera. Göra skillnad på riktigt.

Lite inspiration alltså.

Nu: En bra låt
Style of eye & Soso - Kids, spelades på P3 Guldgalan i fredags och kom upp i min Instafeed i dag.

En fakta
Om vi inte skulle bruka skogen i Sverige skulle granen ta över helt.
Det skulle vara tråkigt. (Fast jag förespråkar givetvis hyggesfritt skogsbruk.)

Nu måste jag googla avfallsförordningen. Nöjd friend?

Slut.


2 kommentarer

  1. Får tårar i ögonen av din text.. fina fina Emelie. värmer mitt hjärta att du finns o förmedlar så vackra saker. <3 Kramar Maria Kallebäck

    SvaraRadera