subtitle

whitespacer

 

Det har bildats ett tryck

20140331 /
- Den är kvar på dagis, i ryggan, konstaterade han lugnt när jag frågade vart hans nya termos befann sig.
- Har den inte kommit hem sen förra onsdagen när ni hade utflykt? frågade jag i falsett och kände svetten bryta fram ur pannan.
- Eh, var det någon choklad kvar i den? frågade jag nästan viskandes.
- Ja, jag drack inte upp allt. 
Förra onsdagen? Har ni någon gång öppnat en sluten termos med varm choklad kvar i, som stått i flera dagar? Det har jag. En gång när jag var runt sju. Men jag minns fortfarande lukten som om det var för en sekund sen. Eller stanken. Jag kan nästan få kvälvningar av enbart tanken.
   På utsidan märks det inte vad som är inuti. Det luktar liksom inte ut. Men sen när man ska skruva av locket sitter det nästan fast. Chokladen har jäst. Det har bildats ett tryck. Poff säger det när locket lossnar och sen kommer stanken. Som av lik.

IPCC släppte sin senaste klimatrapport i natt. I den konstateras att det kommer att stå oss dyrt att ignorera klimatförändringarna.
Ju längre vi väntar desto mer kommer det att kosta.

Det luktar inte på utsidan. Men det stinker inuti och ju längre vi väntar desto mer kommer det att stinka.

Öppna termosen nu folks. Det kommer bara att bli värre annars.

Och glöm inte det som är viktigt på riktigt. Varken i livet eller på förskolan.

Slut.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar