subtitle

whitespacer

 

Gör allt för fan

20141212 /
Det finns ett uttryck som jag avskyr; "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något"
Det vänder sig i magen när de orden passerar genom de mörkermosiga hjärnhalvorna och jag vet, jag veeeeet, att det är ett ordspråk som miljörörelsen och många som jag håller kära håller varmt om hjärtat.

Man säger att alla kan göra något för att alla lätt kan göra något.
Något pyttepyttelitet.
Något ynkapyttepyttepyttepyttelitet, och så har vederbörande varit med och bidragit till en bättre värld och förväntas därmed uppfyllas av en härlig känsla av betydelse och styrka och vi i miljörörelsen står med mössan i handen, skälvandes av förväntan som en en exalterad hund som väntar på att en pinne högt ovanför någons huvud ska kastas iväg, och. så. händer. absolut. ingenting. 
För där var personen liksom klar. Upprymd av sin gärning i en sekund där och då men så men oj där kom skattepengarna tillbaka och vi bokar en resa till Thailand jaaaaaaa, och så står vi, miljörörelsen kvar där. Fortfarande med mössan i handen.
På samma plats som igår och konstaterar att något litet inte räckte.
Den här gången heller.

Något vad var alliansen bidrog med när de under åtta års tid la sig på minsta möjliga bidrag till miljörelaterade globala eller EU anpassade initiativ, avtal och budgetar.
Något är vad treåringen bidrar med när hen hänger upp sin jacka på en krok när det ligger berg av sand, ryggsäckar, diverse pinnar, skräp och kompisar kvar i hallen.
Något gör att vi står kvar på samma plats med samma problem ändå.
Något när vi kan göra allt vi kan. För bästa möjliga business och för bästa möjliga planet.

Fyra miljarder har den nya regeringen lovat stödja klimatkonventionens gröna klimatfond med de närmaste åren. Det är mycket mer än något. Det är tamefan jättemycket. Låt oss inte sumpa det nu när  Sverige äntligen tog i lite.

Snälla.

All in med allt bara, som barnen med solkrämen /en som gärna gör allt. 
Samtidigt. 


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar